FRÅGOR OCH SVAR
Instituto Superior

FRÅGOR OCH SVAR

1. LEKTIONER:

- FÖR HUR LÄNGE BORDE JAG STUDERA SPANSKA?

Hur länge en person vill studera beror på deras syfte och motivation. Tidsperioden sträcker sig från en vecka till åtta eller mer av spanskastudier. Om en student vill lära sig spanska för att resa runt i Latinamerika, rekommenderar vi 1 till 3 veckor, beroende på kunskap och inlärningshastighet. Detta är en tillräcklig tid för att känna sig bekväm och hantera det vardagliga reselivet. Om ditt mål är att studera på universitet, jobba i ett spansktalande land, eller bli flytande på spanska behöver du en längre tid av studier.

Vi kan hjälpa dig att bestämma den rätta tidsmängden du behöver för att studera spanska. 


- BORDE JAG TA GRUPPKLASSER ELLER INDIVIDUELLA?

IVanligtvis rekommenderar vi nybörjare, eller studenter som studerar för en till två veckor, att börja med individuella lektioner. Individuella lektioner ökar inläringsprocessens hastighet. För mer information om individuella klasser eller gruppklasser kontakta oss.


- BEHÖVER JAG HA TIDIGARE ERFARENHET AV SPANSKA?


Nej, du behöver inte kunna någon spanska. Våra lärare är speciellt utbildade för att lära utlänningar utan tidigare kunskaper inom spanska.


-PRATAR LÄRARNA ENGELSKA?

Våra lärare pratar en del engelska, men vanligtvis är det inte nödvändigt. Lektionerna hålls helt på spanska för att snabba på inlärningsprocessen. Engelska pratas bara om det verkligen behövs.

2. VÅR SKOLAS LOKATIONER

- KOMMER LÄRPROCESSEN VARA DENSAMMA OM JAG TAR LEKTIONER PÅ OLIKA PLATSER?

Ja, kontinuitet garanteras! Våra lärare får en rapport om varje student och deras inlärningsprocess innan de börjar sina lektioner med en annan lärare eller på en annan plats. Våra program koordineras i Quito av vår Academic Director, Eugenio Cordova. Alla lärare följer samma metoder för att göra inlärningsprocessen lättare.

- NÄR ÄR SISTA CHANSEN FÖR ATT ÄNDRA MIN STUDIEPLAN? KAN JAG ÄNDRA PLANER UNDER UTBILDNINGENS GÅNG?

Ja, det är alltid möjligt att ändra plats eller program. Vi behöver få veta en vecka i förskott för att ändra plats och minst två veckor innan för Galapagosöarna.

- JAG KOMMER INTE STUDERA I QUITO, VEM KOMMER DÅ VARA MIN KONTAKTPERSON?

Instituto Superior de Españols administrative kontor ligger i Quito. Denna centrala position gör det lätt att handlägga aktiviteter och erbjuda en bättre service. Vår chef, Eugenio Cordova kan nås på

info@superior-edu.com

3. VÅRA STUDENTER

- HUR GAMLA ÄR VÅRA STUDENTER I GENOMSNITT?

Medelåldern på våra studenter varierar mycket. Vi har studenter från ålder 4 till 70. Majoriteten är dock från 18 till 35 år gamla, men det finns verkligen ingen anledning till att inte studera spanska om du nu inte är inom dessa åldrar!

- ÄR DET MER KVINNOR ÄN MÄN SOM STUDERAR SPANSKA?

Normalt sett är det ungefär lika många, även om detta varierar. .

- HUR MÅNGA STUDENTER STUDERAR SAMTIDIGT PÅ SKOLAN?

Antalet studenter varierar beroende på säsong. I genomsnitt har vi 18 studenter på morgonen och 18 på eftermiddagen. Studietiden beror på studentens önskemål.

- HUR MÅNGA LÄRARE JOBBAR PÅ SKOLAN?

Vi har 15 lärare på Instituto Superior de Español, som alla har en universitetsexamen och erfarenhet av att lära utlänningar spanska.

- VAR KOMMER STUDENTERNA FRÅN?

Vi har manga studenter från Schweiz, Tyskland, Holland, Storbritannien, Danmark, Australien, Nya Zealand, USA, Canada och några få från andra länder.4. BOENDE

- HUR VÄLJER NI DEN FAMILJ SOM PASSAR MIG BÄST?

Att bo i en värdfamilj innebär att du bor med en Ecuadoriansk familj. Detta ger dig möjlighet att öva din spanska utanför skolan och lära dig mer om den Ecuadorianska kulturen. Våra familjer tillhör medelklassen och är väldigt måna om att välkomna studenter till deras familjer och inkludera dem i vardagslivet. Vi försöker matcha så gott som möjligt men ifall detta inte skulle fungera, hjälper vi dig gärna med att ändra familj. Vi vill att du ska trivas och att din upplevelse ska vara behaglig!

- NÄR KOMMER JAG FÅ INFORMATION OM MIN VÄRDFAMILJ OCH DERAS TELEFONNUMMER?

Instituto Superior de Español kommer skicka dig kontaktinformation, addresser, telefonnummer, och personliga detaljer om din familj omkring 3 arbetsdagar efter din bokning.

- KAN JAG BO TILLSAMMANS MED MIN PARTNER I EN VÄRDFAMILJ?

Ja, om du vill bo tillsammans med din partner är det inga problem. Var snäll och informera oss genom att fylla i rutan för “andra kommentarer” när du registrerar dig online.

- KAN JAG BOKA MITT EGET BOENDE?

Om du föredrar att bo på ett hostel eller hotell kan du gärna göra detta. Om du behöver hjälp eller vill ha tips på ett bra hostel/hotel nära skolan, tveka inte för att fråga oss

5. ADMINISTRATIVa frÅgor

- VAD ÄR VALUTAN I ECUADOR?

År 2000 ändrade Ecuador sin valuta till amerikanska dollar. Detta gör det enkelt för studenter att hantera pengar i Ecuador.

- HUR BETALAR JAG FÖR SKOLAN? VILKA BETALNINGSMETODER ÄR ACCEPTERADE?

Du kan skicka din betalning till Instituto Superior de Español via banköverföringar, PayPal, eller betala när du kommer. Vi accepterar resenärcheckar och amerikanska dollar. Vi ligger nära många uttagsautomater och banker. .

- MÅSTE JAG STANNA I MIN VÄRDFAMILJ FÖR EN SPECIFIC TID?

Nej, du kan stanna hos din värdfamilj både före och efter din tid i Instituto Superior de Español. Extra dagar betalas efter en daglig kostnad.

- NÄR BÖRJAR SPRÅKKURSERNA?

Våra språkkurser startar varje dag, fast generellt föredrar vi att våra studenter börjar måndagar. Det gör det lättare att matcha med lärare och aktiviteter för att välkomna dig till vår skola och stad.

- HUR ANMÄLER JAG MIG TILL INSTITUTO SUPERIOR DE ESPAÑOL OCH NÄR ÄR SISTA DAGEN?

För att anmäla dig behöver du bara fylla i registreringsblanketten online. Du kan registrera dig allra senast dagen innan dina lektioner börjar men vi föredrar att du gör det tidigare för att underlätta det administrative arbetet.

- FÅR JAG ETT CERTIFIKAT FRÅN MINA STUDIER?

Ja! Alla studenter får ett certifikat som inkluderar studietid och nådd studienivå.

- KAN SKOLAN HJÄLPA MIG MED MINA RESPLANER?

Ja, vi har möjlighet att hjälpa dig att planera dina resor i Ecuador och sydamerika. Vi kan göra detta både före och efter att dina klasser startar. Under din vistelse erbjuder vi helgtripper och kan även hjälpa dig att anordna andra utflykter. Vi har många förslag på vad du kan göra under din tid i Ecuador!.

- ERBJUDER SKOLAN TILLGÅNG TILL INTERNET?

Ja, vår skola i Quito erbjuder studenterna obegränsad tillgång till Internet. Vi har också wifi. På våra andra platser, finns det endast tillgång till internet i internetcafeer. Detta kostar vanligtvis runt 1 dollar per timme. Internetcafeer finns i nästan varenda stad, fast inte i Amazonas. 

 

6. Ecuador

- ÄR AMAZONAS TRYGGT?

När du reser, ska du alltid vara medveten om dina omgivningar, speciellt offentliga platser som tex bussar. I Amazonas finns det säkerhetsboxar för dina värdesaker. Generellt sett är platserna där våra studenter bor väldigt säkra. I amazonas kommer mygg vara ditt största störningsmoment, så kom ihåg ditt myggmedel!

- VAD SLAGS HJÄLP ERBJUDER SKOLAN I NÖDLÄGEN?

Vi tar hand om våra studenter 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet tills att de lämnar! Om ett problem uppstår, har vi en 24-timmarsöppen nödlinje. Vi ber alla våra studenter att skaffa sig försäkring innan de reser till sydamerika. Instituto Superior de Español tar inget ansvar iI fall av sjukdom eller olycka.

- JAG ÄR EN ENSAMRESANDE KVINNA, VAD ÄR ERA RÅD?

Som en kvinnlig resenär, behöver du inte vara mer oroad än på andra ställen. Vår skola och våra värdfamiljer är på säkra platser. Dessutom kan vi ge dig råd om vilka ställen som inte är säkra och vart du inte borde gå. För både män och kvinor rekommenderar vi att alltid ta en taxi efter skymningen. Om du är försiktig, som du borde vara på alla nya ställen, borde du inte ha några problem.

- HUR ÄR KLIMATET I AMAZONAS?

I amazonas är klimatet tropiskt och medeltemperaturen ligger mellan 27 och 29 grader. Det regnar en del och kan vara fuktigt.

-VAD BORDE JAG TA MED MIG TILL AMAZONAS?

Vi rekommenderar att våra studenter har på sig långa byxor och har med sig passande kläder som skyddar mot mygg. Det är också nödvändigt att ta med sig en lätt regnjacka. Myggmedel är väldigt viktigt!

- KAN JAG BOKA MITT EGET BOENDE?

Ja, vi har kontakter till hostel och hotel med varierande priser. Var snäll och låt oss veta om du behöver hjälp med att hitta boende.

- ÄR ECUADOR SÄKERT?

När du reser, ska du alltid vara medveten om dina omgivningar, speciellt offentliga platser som tex bussar. Generellt sätt är platserna våra studenter bor på väldigt säkra. För både män och kvinor rekommenderar vi att alltid ta en taxi efter skymningen. Om du är försiktig, som du borde vara på alla nya ställen, borde du inte ha några problem.

- VAD BORDE JAG TA MED MIG TILL ECUADOR?

Vad du borde packa beror på vart du ska och din resestil.

- BEHÖVER JAG ETT VISA FÖR ATT KOMMA IN I ECUADOR?

Visakrav varierar från land till land. Kolla upp med ditt lands ambassad för mer information. Om du planerar att stanna längre än tre månader kan vi hjälpa dig att fixa ditt långtidsvisa.

Instituto Superior de Español, grundat 1988, är en Spanska skola i Ecuador designad speciellt för utlndska studenters behov. Vi erbjuder en stor variation av program som du kan delta i på vår skola.

ISE

 

Följ oss.

Menu

Contact Us

Contact form submitted!
We will be in touch soon.