OM ECUADOR
Instituto Superior

OM ECUADOR

Ecuador ligger i nordvästra delen av sydamerika, på ekvatorn, med gränser till Stilla havet, Colombia, Peru, och Brasilien. Ecuadors huvudstad, Quito, är på UNESCOs världsarvslista, och känd för att vara en av de bäst bevarade historiska områdena i latinamerika. Rik på historia och ecuadoriansk kultur, kommer du känna att detta är en stad du inte vill lämna. För mer information om Ecuador, tryck på länken nedanför.

Anderna med höga vulkantoppar korsar Ecuador från nord till syd. Detta biologiskt mångfaldiga land delas upp i fyra olika regioner: Stillahavskusten, bergskedjan (andiska höglandet), Orienten (amazonerna), och Galapagosöarna.

Klimatet i Ecuador varierar från region till region, beroende på altitud. Quito är vårlikt året runt och kan vara lite kyligt på morgnar och kvällar. Stillahavskusten har tropiskt klimat och svår regnperiod. Amazonerna har fuktigt tropiskt klimat och också en svår regnperiod. På Galapagosöarna varierar temperaturen: från juni till november är temperature runt 22 °C, med en tillhörande kall fläkt och frekvent duggregn. Från december till maj är medeltemperaturen runt 25 °C, med solsken och sporadiska regnskurar.

För att lära dig mer om Ecuador, kolla upp vårt Resande Klassrum Galleri

ISE

 

Följ oss.

Menu

Contact Us

Contact form submitted!
We will be in touch soon.